D/A Konverter (DAC) | KT Radio

D/A Konverter (DAC)

Daisy o­n the Ohoopee

Eksterne D/A konvertere er foretrukket når det gælder streaming i aller højeste kvalitet.


Det kan oftest blive glemt hvor vigtig en god konverter er for digitale lydfiler. Computeres lydkort er tit ikke af særlig god kvalitet, så ved at trække de digitale filer ud igennem USB indgangen og over i en ekstern D/A konverter, vil give en verden til forskel. Om det så er Tidal, Spotify eller YouSee's musiktjeneste, så vil du få en helt anden dynamik i musikken. De fleste konvertere kan streame op til 192 kHz i 24 bit, i mens nogle af de nyere også kan streame i helt op til 32 bit. Og det er ikke kun computer lyden du kan forbedre, men både dit TV eller din gamle CD-afspiller kan få en helt ny lyd. Der findes D/A konvertere til 895 kroner og der findes nogle til mange tusinde kroner, så alt efter hvor vildt det skal være, så er der i hvert fald et stort udvalg at vælge i mellem. Det anbefales på det varmeste at prøve en af disse DAC's, da selv de små modeller kan give store forbedringer.

Inakustik - Basic DAC

Enkel D/A konverter fra Inakustik.

Inakustik Basic DAC fungerer ligesom andre digital audio konvertere, ved at konventere den svage digitale lyd, så lyden fra dit TV eller anlæg bliver optimal.

 
449,00 DKK

iFi ZEN - DAC V2

Den super overkommelige og kompakte DAC/Hovedtelefonforstærker fra iFi er lige blevet endnu bedre. 

 

Den nye Zen Dac med et V2 i navnet kan benyttes både som forforstærker med en separat effektforstærker og som hovedtelefonforstærker. 
Den nye V2 model er blevet endnu bedre end forgængeren på grund af den helt nyudviklede Xmos 16 core processor, som er meget kraftigere og 200 gange hurtigere end den forrige. Den nye Xmos processor muliggør også MQA dekodning og kan køre DSD 256 i samme firmware. 
Derudover er der opgraderet med en ny og bedre Jitterclock, der sammen med processoren forfiner den i forvejen gode lydkvalitet.
Du kan koble den direkte til din computer med et USB-kabel og høre, hvad det gør for lyden.
Til prisen er den indbyggede chip klart foran alle andre konkurrenter. Selvom det er et småt apparat, så har det et hav af muligheder.
Du kan både benytte dig af den almindelige 6.3 mm udgang til Jack Stick eller 4.4 mm udgangen som også er begyndt at blive mere brugt blandt hovedtelefoner. Den analoge udgang kan også benyttes enten hvis du vil tilkoble en effektforstærker eller en integreret forstærker.
I bund og grund er det samme USB DAC som den prisvindende forgænger men bare tilført en hel nu mængde af power.
Størrelsen på den gør det muligt at tage den med og bruge på både arbejde og derhjemme
For den store HiFi-nørd, så giver Zen Dac V2 dig også features som for eksempel TrueBass, som gør det muligt at forstærke bassen uden at forplumre lyden. Det er et godt redskab til f.eks. åbne hovedtelefoner som ofte kan mangle noget bas. Derudover vil du opleve andre funktioner, som Powermatch, så du kan tilpasse outputtet til den intenderede enhed.
Hvis du leder efter en god DAC/hovedtelefonforstærker til den rette pris, så er dette en super mulighed.

Den nye Zen Dac med et V2 i navnet kan benyttes både som forforstærker med en separat effektforstærker og som hovedtelefonforstærker. Den nye V2 model er blevet endnu bedre end forgængeren på grund af den helt nyudviklede Xmos 16 core processor, som er meget kraftigere og 200 gange hurtigere end den forrige. Den nye Xmos processor muliggør også MQA dekodning og kan køre DSD 256 i samme firmware. Derudover er der opgraderet med en ny og bedre Jitterclock, der sammen med processoren forfiner den i forvejen gode lydkvalitet.Du kan koble den direkte til din computer med et USB-kabel og høre, hvad det gør for lyden.Til prisen er den indbyggede chip klart foran alle andre konkurrenter. Selvom det er et småt apparat, så har det et hav af muligheder.Du kan både benytte dig af den almindelige 6.3 mm udgang til Jack Stick eller 4.4 mm udgangen som også er begyndt at blive mere brugt blandt hovedtelefoner. Den analoge udgang kan også benyttes enten hvis du vil tilkoble en effektforstærker eller en integreret forstærker.I bund og grund er det samme USB DAC som den prisvindende forgænger men bare tilført en hel nu mængde af power.Størrelsen på den gør det muligt at tage den med og bruge på både arbejde og derhjemmeFor den store HiFi-nørd, så giver Zen Dac V2 dig også features som for eksempel TrueBass, som gør det muligt at forstærke bassen uden at forplumre lyden. Det er et godt redskab til f.eks. åbne hovedtelefoner som ofte kan mangle noget bas. Derudover vil du opleve andre funktioner, som Powermatch, så du kan tilpasse outputtet til den intenderede enhed.Hvis du leder efter en god DAC/hovedtelefonforstærker til den rette pris, så er dette en super mulighed.

 

 
1.595,00 DKK

Musical Fidelity - V90 DAC

Prisstærk D/A konverter fra Musical Fidelity

V90 DAC er en velbygget og super musikalsk lille D/A konverter fra Musical Fidelity. Tilslut dine digitale kilder via optisk, coax eller USB og oplev ubetinget vellyd fra dit TV, streamer eller anden digital kilde. V90 DAC benytter en 32 Bit 192 kHz konverter og kan håndtere digitale signaler i op til 24 bit.

 
2.395,00 DKK

Musical Fidelity - MX DAC

MX DAC er en fantastisk fleksibel og velspillende D/A konverter. Hjertet i konverteren er en PCM1795 32 Bit 192 kHz Multi bit, Sigma Delta DAC som byder på en helt utrolig præcission samt understøttelse for DSD64 samt DSD128. Denne konverter er så god at den blev udråbt til Editors Choice af Engelske Hifi Choice. 

 
7.995,00 DKK

Musical Fidelity - M6x DAC

D/A konverter fra Musical Fidelity

M6x DAC er en 1. klasses D/A konverter fra Musical Fidelity. Som altid er byggekvaliteten af højeste karakter, og lyden er åben og defineret. Hjertet i M6x DAC er den særlige 32 bit Hyperstream II konverter som er hurtig nok til at upsample selv DSD signaler for den ultimative lytteoplevelse. På tilslutningssiden finder du 2 optiske, USB samt coaxial/XLR digital indgange, samt både RCA samt XLR udgange.

 
17.995,00 DKK

McIntosh - D1100

1. klasses D/A konverter fra McIntosh

D1100 er en 1 klasses D/A konverter/forforstærker med 7 digitale indgange (1 x XLR, 2 Coaxial, 3 Optisk og 1 USB),og med mulighed for både variabel samt fast volumen lydudgang. Det er en enkel løsning til at tilføje digital musik til et eksisterende McIntosh system. Eller blot tilslutte en forstærker, et parhøjttalere og en digital kilde, for et komplet digital baseret stereoanlæg. D1100 kan også benyttes som hovedtelefon forstærker, du tilslutter blot dine digitale kilder og et par hovedtelefoner for en personlig lytteoplevelse.

D110 benytter en 8-kanals, 32-bit, 192 kHz D/A-konverter med stort dynamikområde ogekstremt lav forvrængning. Otte kanals D/A-konverteren benyttes i stereo Quad Balanceret tilstand. Musik på alle niveauer bliver gengivet med ekstrem præcision og elegance.

 
96.995,00 DKK

Accuphase - DC-1000

Ultimativ DAC fra Accuphase

Accuphase DC-1000 må siges at være den ultimative D/A konverter. Hjertet i DC-1000 er den innovative 8MDSD (Multiple Double Speed DSD) teknologi, som fordobler hastigheden og øger præcisionen i konverteringen af digitale DSD signaler. Ydermere benyttes der en 32 bit D/A konverter til brug med mere klassiske PCM signaler. Alle komponenter i DC-1000 er 1. klasses, hvilket sammen med det fuldt balancerede design er med til at sikre den mest musikalske og præcise gengivelse for dine digitale kilder.

 
199.000,00 DKK