Pickup MC | KT Radio

Pickup MC

Daisy o­n the Ohoopee


Enhver vinyl entusiast kender vigtigheden af en god pickup.

Det er denne som først og fremmest skal fortolke rillerne i pladen og omdanne dem til musik. Her i KT-Radio har vi mærker som Ortofon, Rega, Van den Hul og Dynavector at tilbyde. Vi har derfor et bredt udvalg, som burde kunne tilfredstille både entusiaster samt alm. brugere. Lad os være din guide igennem pick-up junglen, så du blot kan læne dig tilbage og nyde den gode musik.

Ortofon - Quintet Red

Den billigste pick-up fra den utrolig velspillende Quintet serie!

MC Quintet Red er en rigtig god pick-up som kan bruges all-round til næsten alle pladespillere, hvor man gerne vil have noget god lyd. Den leverer en åben og dynamisk lyd, med en varme, som skaber et perfekt naturligt lyd billede.

 
2.195,00 DKK

Ortofon - Quintet Mono

Lækker ny Pick-Up fra Quintet serien.

Quintet Mono er er en fantastisk løsning når der skal lyttes på mono Microgroove vinylplader. Quintet Mono vil spore perfekt gennem selv slidte og beskadigede plader og sikrer støjbegrænsning. Den bruger en strapped udgang til at levere det samme output signal fra begge sæt pole ben. Denne pick-up gør det muligt at nyde ægte mono reproduktion på en hvilken som helst stereo-system.

 
3.129,00 DKK

Ortofon - Quintet Blue

Velspillende pick-up fra Quintet serien.

MC Quintet Blue er en smule højere i prisklassen i forhold til Quintet Red, men leverer derimod også en bedre opløsning. Den er mere dynamisk end Quintet Red og levere en åben og meget detaljeret lyd.

 
3.195,00 DKK

Dynavector - DV-10X5

DV10X5 High Output MC Cartridge fra Dynavector.

Dynavector lancerede deres 10x serie i 1978, og de fik straks prisen for "prestigious Design and Engineering" i Chicago i både 1978 og 1981. I dag er 10x serien kommet til sin femte version.

Serien har en særlig Flux dæmpende blød magnetisme i samarbejde med en kraftig Neodymium magnet. 10x er i sandhed kommet langt siden sin lancering i 1978. Dette er uden tvivl en ægte high-end pick-up.

 
3.995,00 DKK

Ortofon - Quintet Bronze

Low output MC pick-up fra Quintet serien!

MC Quintet Bronze tilføjer endnu flere detaljer i forhold til dens to små brødre, Red og Blue. Det er endnu mere detaljeret, men selvom den har en utrolig opløsning, så respekterer den de forskellige musik genres aspekter.

 
4.695,00 DKK

Rega - Ania

Super MC pick-up fra engelske Rega.

Håndsamlet MC pick up, bygget efter samme principper som dens to større brødre Apheta og Aphelion. Rega`s unikke konstruktion, uden den overflødige og ressonans-fremkaldende Tie Wire, går igen i Ania og det har bl.a den fordel, at alle pick upper er præcis ens og dermed lyder som referencen. Ania er udviklet parallelt med Fono MC og de to er et perfekt match.

På de to større Rega MC pick upper er huset lavet af Aluminium, hvor der på den nye Ania er et støbt hus af PPS, et ekstremt stift plast/glas materiale, hvor glas andelen er 40%. PPS har gode elektriske egenskaber, ekstrem stivhed og deformeres ikke over tid. Det er vigtigt fordi de indvendige dele i en MC pick up skal sidde 100% nøjagtigt. Som et lille appendix kan nævnes, at materialet også er resistent overfor radioakiv indstråling, så selvlysende ure og f.eks atommissiler ikke ødelægger den gode lyd.

Nålen er elliptisk og nålerøret aluminium og magneten er en særdeles kraftigt Neodynium. Ania spiller med alle MC pick uppens dyder og med et anstrøg af varme, der gør den anvendelig i stort set alle anlæg.

 
4.995,00 DKK

Dynavector - DV 10X5 Mk2

DV10X5 MKII MC High Output MC Cartridge.

 

Sammen med flere eksklusive Dynavector teknologier, der omfatter magnetisk fluksdampning, blødgjort magnetisme (patent) og kraftige neodymmagneter, der giver det glatte diskant svar, er Dynavector berømt for.
Dynavector 10X5 MKII har også en forbedret stylus samling med den nøgne diamant "Shibata III" line kontakt stylus og forbedret hærdet cantilever materiale. Disse forbedringer sikrer sikker sporingsevne over selv de mest plagsomme af rekordspor, samtidig med at der opnås forlænget højfrekvensrespons og forbedret musikalsk opløsning.
Den legendariske Dynavector-spiralviklingsteknologi, der bruger den fineste tråd, har gjort det muligt for Dynavector 10X5 MKII at øge spoleviklingerne minutielt og opnå en reduktion i impedansen til 150 ohm, samtidig med at der sikres en sund 2.8mV-udgang.

Sammen med flere eksklusive Dynavector teknologier, der omfatter magnetisk fluksdampning, blødgjort magnetisme (patent) og kraftige neodymmagneter, der giver det glatte diskant svar, er Dynavector berømt for.
Dynavector 10X5 MKII har også en forbedret stylus samling med den nøgne diamant "Shibata III" line kontakt stylus og forbedret hærdet cantilever materiale. Disse forbedringer sikrer sikker sporingsevne over selv de mest plagsomme af rekordspor, samtidig med at der opnås forlænget højfrekvensrespons og forbedret musikalsk opløsning.
Den legendariske Dynavector-spiralviklingsteknologi, der bruger den fineste tråd, har gjort det muligt for Dynavector 10X5 MKII at øge spoleviklingerne minutielt og opnå en reduktion i impedansen til 150 ohm, samtidig med at der sikres en sund 2.8mV-udgang.

 
5.495,00 DKK

Ortofon - Mono CG 65 Di MkII

Super mono pick-up fra Ortofon.

Mono CG 65 Di MkII giver en autentisk måde af afspille musik på og giver en bemærkelsesværdig grad af sonisk nøjagtighed. 

 
5.959,00 DKK

Clearaudio - MC Concept

Åben og dynamisk pickup fra tyske Clearaudio.

Ombytninspris til ny nål: 4500 kroner.

Det kan godt være at MC Concept er den mindste af Clearaudios MC pickupper, men den lyder staidg helt fantastisk. Giver en lyd der både formår at gengive dyb, men præcis bas, til de aller højeste toner i frekvenskurven.

 
5.975,00 DKK

Ortofon - Quintet Black S

Low output MC pick-up i topklasse fra Quintet serien!

MC Quintet Black giver en det bedste af alle aspekter i musikken. Helt fantastisk lydbillede, opløsning, akkuratesse og en stor indsigt i musikken!

 
6.179,00 DKK

Ortofon - SPU Classic G MkII

Fremragende MC pick-up fra SPU serien!

SPU Classic G MkII er kendt for sin dynamiske og kraftfulde lydgengivelse. Det er en ægte MC nål, som har en 18 μm stylus-profil. SPU Classic udtrykker essensen af de oprindelige svingspoler og er en perfekt løsning til afspilning af både tidlige og moderne stereooptagelser.

 
6.699,00 DKK

Dynavector - DV-20X2 Low output

Low output pick-up fra Dynavector!

I mere end 35 år har Dynavector været et etableret brand på markedet, med et ry for at producerer coil cartridges i høj kvalitet.

 
6.895,00 DKK

Ortofon - SPU Classic GE MkII

Fremragende MC pick-up fra SPU serien!

SPU Classic GM MkII er kendt for sin dynamiske og kraftfulde lydgengivelse. Det er en ægte MC nål, som har en 18 μm stylus-profil. SPU Classic udtrykker essensen af de oprindelige svingspoler og er en perfekt løsning til afspilning af både tidlige og moderne stereooptagelser. Classic  GE giver en mere detaljeret og autentisk lyd end Classic GE.

 
7.079,00 DKK

Ortofon - MC Cadenza Mono

En af de bedste mono pick-upper, på markedet, til prisen.

Cadenza serien er en højt respekteret MC pickup linie fra Ortofon. Cadenza Red benytter en "nude, fine line diamond" og har et 1. klasses hus. Candenza Mono, er ligesom navnet siger, lavet til at spille i mono.

 
8.569,00 DKK

Ortofon - MC Cadenza Red

High-end MC pickup fra Ortofon.

Cadenza serien er en højt respekteret MC pickup linie fra Ortofon. Cadenza Red benytter en "nude, fine line diamond" og har et 1. klasses hus.

 
8.569,00 DKK

Clearaudio - MC Essence

Fremragende MC pick-up med minimalistisk design.

Ombytningspris til ny nål: 6400 kroner

"Take the best and make it better" er et motto, tyske Clearaudio, har arbejdet udfra de sidste mange år. De har benyttet mange af de samme teknologier fra Concept MC pickuppen og gjort dem endnu bedre. Ud af dette får du et super styk håndværk, som giver dig en ægte tredimensionel oplevelse af musikken fra dine plader.

 
8.750,00 DKK

Dynavector - DV Karat 17D3

Lækker low output Pick-up fra Dynavector.

Den væsentlige ændring i den nye Dynavector DV-17D3 er en forbedring af designet på fronten af pick-uppen. Dette syntes at være en lille forskel på overfladen, men i virkeligheden giver den lille forskel, en stærk forbedring i dens måde at præstere på. 

 
9.349,00 DKK

Dynavector - XX2 MkII

Fremragende pick-up fra Dynavector!

XX2 MkII bevarer fordelen af "flux damper", men er samtidig udstyret med Alinco-5 magnet og en lignede konstruktion som Te Kaitora Rua modellen. Denne magnettype giver en ekstraordinær stabilitet i XX2 MkII's måde at komprimerer lyden på. En anden fordel er kombinationen af lav magnetisme og elektrisk modstand, at den giver en mærkbar forbedring i lydkvaliteten.

 
11.490,00 DKK

Rega - Apheta 3

Ny Apheta pickup fra Rega

Den nye Rega Apheta 3 er den tredie generation af denne unike serie. Denne nye og forbedret pick-up tager lyd til et helt nye højder. Alle aspekter af det oprindelige design er taget med i betragtning, da man skulle videreudvikle Apheta serien. Apheta 3 benytter et særligt neodymium magnet system til at opnå sin kompromisløse gengivelse.

 
11.495,00 DKK

Clearaudio - Talismann V2

Super version 2 af Clearaudio Talismann pick-up!

Talismann serien er fra 1980 og er en af de ældste pick-upper som Clearaudio har haft i deres sortiment. Version 2 bygger på de samme normer, men nålen og materialet inden i har fået en opgradering, hvilket giver de fineste detaljer et boost. Pick-uppen leverer med krop og sjæl plus de små nuancer i musikken, som måske hidtil ikke har været fremme, kommer virkelig til sin ret.

 
11.950,00 DKK

Ortofon - SPU Meister Silver GM MkII

Ortofons Meister Silver leverer en ren og detaljeret lyd ud over det sædvanlige.  

SPU Meister Silver GM MkII er en fantastisk lydmæssigt og med dens forbedringer af materialer på nålen giver den en utrolig lydoplevelse. Cartridgen er blevet udstyret med en "multi-conductor 6-nines silver wire" som giver en renhed på 99,9999 %. Derudover er den meget åben i sin måde at spille på og meget afslørende i dens high-end præsentationer. 

 
12.139,00 DKK

Ortofon - MC Cadenza Blue

Dynamisk high-end pick-up fra Ortofon MC Cadenza serien.

The Cadenza Blue model is using a Nude FG 70 stylus with a very thin ruby cantilever. The improved winding process on the armature ensures better channel balance.

 
12.659,00 DKK

Ortofon - SPU Royal G MKII

High-End pickup fra Ortofon

Tilføjelsen af Ortofons unikke Replicant 100 stylus har sikret en detaljeret lydgengivelse, som giver en luksus oplevelse. Electrum spoler giver en præcis overførsel af armature bevægelser, som giver en god dæmpning og den opnår derfor en højere grad af linearitet. Denne pick-up giver en oplevelse i særklasse og er fantastisk i dens måde at komprimerer lyd på.

 
13.039,00 DKK

Ortofon - SPU Synergy G

En ægte high-end pick-up til dem der vil have det naturligste lydbillede.

Denne pick-up er til dem der gerne vil have en raffineret lyd, som virkelig kæler for ens øregange. Synergy er en af topmodellerne i Ortofons SPU serie, som består af velspillende og meget detaljeret pick-upper.

 
13.039,00 DKK

Ortofon - MC Cadenza Bronze

High End pickup fra Ortofon!

The Cadenza Bronze model is using a Replicant 100 stylus and a conical aluminium cantilever. The coil wire is the famous Ortofon Aucurum wire, which is a gold plated 6NX copper wire. Field Stabilizing Element FSE, is used for optimal linearity especially during complex crescendo passages.

 
14.899,00 DKK

Ortofon - MC Cadenza Black

High-End pick-up som giver et naturligt lyd billede.

The Cadenza Black model is using a Nude Shibata stylus with a boron cantilever. The effective mass of the stylus/cantilever system is extremely low due to the use of a very thin boron rod. This material is extremely stiff and even more lightweight than aluminium.

It also uses the WRD (Wide Range Damping-system), controlling the high and low frequency damping separately. The coil wire is the famous Ortofon Aucurum wire, which is a gold plated 6NX copper wire.

 
17.879,00 DKK

Clearaudio - Concerto V2

En lydoplevelse i særklasse med sjæl og varme.

Clearaudio mener selv at Concerto pick-uppen er en opskrift i at vinde trofæer inden for lydoplevelser. Med satin træ teknologien, 24 karat guld spoler og en patenteret otte-magnetsystem får du en lydoplevelse med varme, detaljer og ikke destro mindre en ro i musikken der ikke opleves tit.

 
18.500,00 DKK

Dynavector - Te-Kaitora Rua

En oplevelse at høre denne pick-up spille fra Dynavector!

Den oprindelige Te Kaitora pick-up var resultat af et samarbejde mellem to afdelinger inden for Dynavectors vægge, dynavector Japan og dynavector New Zealand. Te Kaitora tillader analoge entusiaster at komme på en opdagelsesrejse til de ydre grænser af vinyl produktion.

 
23.995,00 DKK

Clearaudio - Stradivari V2

Præcision og musikalitet er i højsædet på denne pick-up.

Et imponerende 95 dB dynamikområde er blevet gjort tilgængelig med Clearaudios V2 teknologi. Pick-uppen vejer ikke mere end syv gram og er lavet med mikroskopisk håndværk, som giver perfektion i design og lyd. Resultatet af hårdt arbejde og gode materialer giver en lydoplevelse i verdensklasse hvor gennemsigtighed og dybde virkelig kan høres. Kort sagt et mesterværk af tysk håndværk.

 
25.000,00 DKK

Rega - Aphelion MC

Verdensklasse pick-up fra engelske Rega.

Igennem tiderne har Rega altid været et af de førende brands på markedet når det gjaldt pladespillere og pick-upper. Med den store succes i MC pickuppen, Apheta 2, har Rega nu overgået sig selv og bygget den ultimative pick-up. Aphelion er navnet på den meget ambitiøse og kompromiløse pick-up. Med bl.a. en bedre spole, som er håndviklet, er vægten reduceret hvilket giver en bedre sporing. Detaljegraden og åbenheden er i særklasse, mens den aldrig glemmer at det er musikken der er i fokus. 

 
27.995,00 DKK

Dynavector - DV DRTXV-1S

Dynamisk pick-up fra Dynavector.

Den nye XV-1S Mono pick-up er blevet udviklet på grund af entuisiaster der har anmodet om en mono rekorder, som skulle være af høj klasse. XV-1S Mono er ikke udformet som en typisk, gammeldags cartridge, men er derimod udviklet som en ægte hi-fi komponent. Den er designet til at give den bedste ydelse og give den største musikalske oplevelse fra mono optagelser.

 
33.395,00 DKK

Ortofon - MC Xpression

High end pickup fra Ortofon.

MC Xpression er en kompromisløs MC pickup, alle materialer er 1. klasses. Selve nålen er en såkaldt "Nude, Ortofon Repl. Diamond 100. Hvilket er den samme som benyttes på MC Anna. Xpression har et yderligere optimeret hus, sammenlignet med Windfeld.

 
35.000,00 DKK

Clearaudio - DaVinci V2

En af tyske Clearaudios aller bedste pickupper.

Med et design, som efterhånden er klassisk for Clearaudios MC pickupper, og en lyd i verdensklasse, så er DaVinci V2 en pickup i topklassen. Den er bygget efter ekstraordinære forhold og giver dig en åbenhed og perspektiv i lyden, som er svær at finde andre steder. Dette er et styk håndværk, som gør alle vinyl elskere bløde i knæene.

 
37.500,00 DKK

Ortofon - MC Anna

Ultimativ Pickup fra Ortofon!

MC Anna repræsenterer den højeste opnåelige ydelse indenfor MC pick'uper. Denne unikke pick'up byder på en række af Ortofon's allerbedste designelementer og teknologier, alt sammen bragt sammen for at give dig den ypperligste lytteoplevelse!

 
49.909,00 DKK

Dynavector - DV DRTXV-1t

High-end pick-up fra Dynavector!

En vaske ægte high-end pick up som er lavet med de fineste komponenter, der gør det til en oplevelse at høre den i aktion.

 
59.995,00 DKK